fbpx

Estetisk Hudklinikk & Plastikkirurgi

Navle-plastikk

Hva er navle-plastikk?

Dersom man har utstående navle eller for trang navle, så kan det korrigeres kirurgisk. Noen har problemer med å vaske den og hygiene dersom den er for trang, eller kan oppleve det som ubehagelig eller kosmetisk skjemmende om den er stor eller buler ut. Det er viktig å utelukke navlebrokk dersom den buler ut f.eks ved økt buktrykk og man har ubehag og plager.

Dette er er en tilstand hvor det er en svakhet i bukveggen bak navlen hvor tarmen kan bule frem ved navlen. For dette er det en egen operasjon hvor man setter brokket tilbake og forsterker bukveggen slik at ikke brokket skal komme igjen. Men dersom navlen er arvelig utstående, eller det er kommet etter gravditet eller et kirurgisk inngrep som f.eks. en bukplastikk hvor man ikke er tilfreds med navlen, så kan det korrigeres med en enklere navleplastikk, hvor navlen settes tilbake mot bukveggen slik at den ser mer naturlig og innsunket ut.

Dette gjøres under kun lokal bedøvelse eller med lokal bedøvelse eller med sedasjon i tillegg. Stingene blir borte av seg selv og man kan gjenoppta normal aktivitet med en gang etterpå.