fbpx

Estetisk Hudklinikk & Plastikkirurgi

Hakeforstørring

Hva er hakeførstørring med eget fett?

Noen har en underutviklet hake pga manglende skjelettstruktur, som kan etterlate en profil der nesen og pannen står kraftig framover. Dette kan være sjenerende og kan korrigeres enten med et hakeimplantat eller fettransplantasjon til haken.

Fettransplantasjon er best egnet dersom det er mindre eller moderat grad av tilbaketrekning. Fillere som f.eks. Restylane brukes også ofte, men resultatet er forbigående etter at filleren går ut igjen. 

For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre. Røyker du, må du slutte minst 1 uke før operasjon og være røykfri i 2 uker etter operasjonen. Vi lukker såret med kun teip og ibland med små sting som løser seg opp av seg selv. Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør vente ca 2 uker.

Hva er hakeforstørring med implantat?

På grunn av avvikelse i skjelettforming utvikler enkelte en tilbaketrukket hake; noe som igjen kan etterlate en profil der nesen og pannen står kraftig framover. Dette kan være sjenerende og kan medføre grunn til korreksjon og hake implantat. Som en løsning ved en liten grad av tilbaketrekning, kan operasjonen gjøres med injeksjon av eget fettvev, dette er en permanent løsning.

Fillers (utfyllingsmateriale) kan også brukes. Dette gir imidlertid ingen solid følelse da det i utgangspunktet er benmangel og ikke mykdelen som er problemet.

Hake implantat er derfor et godt alternativ til det manglende skjelett. Disse implantater er laget av et silikonliknende materiale og har ulik grad av tykkelse. Implantatet settes gjennom et lite snitt i hakeområdet; alternativt gjennom munnhulen i underkjeven.