fbpx

Estetisk Hudklinikk & Plastikkirurgi

Fjerning av protese med kapsel / Skifting av protese

Noen pasienter ønsker å bytte protese til større eller mindre og ha en hudoppstramming samtidig, noen ønsker å fjerne proteser, av ulike årsaker, enten fordi de ønsker mindre bryst, eller at man har blitt eldre og ønsker å ta de ut. I noen sjeldne tilfeller kan man få kapseldannelse som kan være ømt og ubehagelig, og kan føre til at man ønsker enten spalte kapsel og legge inn nye implantater eller å fjerne protesene. På eldre proteser kan det også forekomme ruptur. .

Ammeevnen ødelegges ikke av brystforstørrelse, og heller ikke muligheten til mammografiundersøkelse. Operasjonen øker heller ikke forekomsten av brystkreft. Rapportene om mulige skadevirkninger av silikon er ikke blitt vitenskapelig bevist. Allikevel henvender pasienter seg allikevel noen ganger ift dette og ønsker å fjerne proteser.. 

Man benytter tildligere arr, og tar da ut protese med omkringliggende kapsel samtidig. Vi lukker såret med sting som løser seg opp av seg selv. I noen tilfeller legges det inn dren (rør) som fjerner blod og væske fra sår området under huden. Disse fjernes vanligvis dagen etter ved første kontroll. 

Fysisk trening og hardt kroppslig arbeid bør man vente med i ca 3-4 uker. Vi anbefaler at du teiper arrene i et par måneder etter operasjonen for penest mulige resultat.