fbpx

Estetisk Hudklinikk & Plastikkirurgi

e

Fettsuging

Hva er fettsuging?

Mange har uønsket fett som man ønsker å bli kvitt. Fettsuging er ikke et alterantiv til slanking og egner seg kun til områder med lokalisert fett ansamlinger. Noen områder er vanskelige å trene bort, og uheldige fettansamlinger som kan skyldes livsttilsmessige, arvelige eller hormonelle forhold. Disse er ofte plassert i bestemte områder der intens trening og slanking ikke alltid alene gir ønsket effekt. Ved fettsuging fjernes fettet permanent, og opprettholder man samme vekt etterpå vil resultatet være varig. 

Ved fettsuging settes det inn store mengder væske med bedøvelse og adrenalin og man bruker egnede fettsugingskanyler og et sug for å få bort fettet. 

De vanligste områdene å fettsuge er mage, flanker, innside og utside lår, innside knær, overarmer, ryggputer, innside knær, hake og under kjevelinjen, og bryst hos menn.

Magen er et av de vanligste områdene å fettsuge, men dersom det er endel løs hud vil det kunne bli mer løs hud etter fettsuging og inngrepet bør da kombineres med bukplastikk, enten full eller mini bukplastikk. Ved fettsuging av kvinner er man opptatt av å få en timeglass formet figur, med tanke på konturering av midje og hofter. Hos mange er også fettransplantasjon å anbefale da man kan flytte et fett fra et område som f.eks. mage og midje til bryst. Hos menn er det vanligst å fettsuge magen eller bryst eller for å få frem kontur av muskel enten på pectoralis muskelen eller magemuskler.Har man tegn til gynekomasti og kjertelutvikling kan det tas ut gjennom et lite snitt ved brystvorten samtidig. Hos de fleste trekker huden seg fint tilbake etter en fettsuging men har man mye hudoverskudd bør man vurdere å samtidig gjøre et kroppsformende inngrep, se egne artikler om dette. På konsultasjon vil man få vurdering av erfaren plastikkirurg hva som er best i ditt tilfelle.

Etter operasjonen skal man benytte kompresjonsplagg døgnet rundt i 2-3 uker og like lenge på dagtid etter dette, avhengig av hvilket område som fettsuges. Dette gir et jevnere resultat og at man unngår væskeansamling. Det er små innstikk med sting som som faller av seg selv.