fbpx

Estetisk Hudklinikk & Plastikkirurgi

s

Fettransplantasjon til lepper

Mange har små eller smale lepper og ønsker å forstørre disse. Kunstige framstilte preparater (fillere) blir rapportert brukt med begrenset og kortvarig resultat. Fettransplantasjon anbefales, hvis man ønsker et mer varig resultat for å forstørre leppene.

Fettet tas fra egen kropp gjennom spesielle kanyler. Dette skjer under lokal bedøvelse og beroligende medisiner (sedasjon). Fettet behandles på en spesiell måte før det injiseres med en kanyle (såkalt Colemans teknikk) i det ønskede område. Det forutsettes at man har områder der man kan hente fett for å flytte det til ønsket område. Mengde av fett man henter ut er avhengig av volumet i det område man ønsker å korrigere. Stort sett handler det om relativt små mengder fett. Det er en fordel at man tar fett fra et område som trenger korrigering ved samme seanse, for eksempel å kombinere fettsuging av mage, lår eller innside av knær med korrigering av ansikt og lepper. Vanligvis integreres (gror) fettet godt i det mottakende området, men man må regne med at kroppen absorberer (suger til seg) ca. 30 % av fettmengden de første månedene (noe mindre i ansiktet), derfor fyller man litt mer enn det man trenger (overkorrigerer) for å kompensere dette. Mindre ujevnheter kan derfor oppstå etter operasjon som kan korrigeres innen garantitiden. Man må huske at røyking, stress, å utsette seg for sollys, moderat til kraftig overvekt, alkoholoverforbruk og dårlig kosthold, er noen av faktorene som ikke bare akselererer aldringen og øker komplikasjonsrisikoen, men minsker dermed også muligheten for å få et kosmetisk vellykket resultat. 

Ved konsultasjonen vurderes dine ønsker og behov grundig med hensyn til helheten og område der man skal ta fettet. 

Dersom det er en indikasjon til andre inngrep, vurderes dette om det skal gjøres samtidig eller ved en separat operasjon. I en standard fettransplantasjon får man små arr av på ca. 1-2 mm, der kanylene må inn for å injisere fettet. For å få et optimalt resultat og for å unngå komplikasjoner, anbefales det at du har så normal vekt som mulig og retter deg etter forholdene nevnt ovenfor så langt det lar seg gjøre.