fbpx

Brystløft (Mastopexi)

Brystløft (Mastopexi)

Brystløft (Mastopexi)

Dersom man er plaget med hengende bryst vil det oftest være avgjørende å først gjenopprette en rund og mer spenstig form på brystet. Operasjonen kan kombineres med innleggelse av proteser for å få større volum, eller man kan gjøre dette i en annen seanse senere, spesielt dersom brystet henger mye eller om man er usikker på om man ønsker mer fylde i brystet i tillegg til løftet. 

De fleste som ønsker et brystløft har enten gått endel ned i vekt eller ammet barn og hatt store bryst som strukket huden og deretter mistet sitt volum. Noen har også dette i yngre alder eller det kan være assymetri med mer på den ene enn den andre siden. Mindre heng kan korrigeres med anatomiske proteser som løfter nedre pol, men dersom brystvorten henger tydelig nedenfor folden trengs brystvorten å løftes opp og brystet strammes  opp. 

Brystløft utføres på en lignende måte som brystreduksjon ved at man vanligvis kun fjerner den overflødige huden, flytter på brystvorten og former kjertelvevet. Arrene går rundt brystvorten, eventuelt også vertikalt ned og således blir arrene mindre ved brystløft enn ved brystreduksjon.

Iblant er det behov for å legge implantat (en protese) ved brystløftsoperasjon når det ikke er nok ønsket volum i det hengende brystet. Dette avklares på forhånd under en grundig konsultasjon der man tar hensyn til det resterende brystvolum samt dine ønsker (se info om Brystløft kombinert med brystprotese).