fbpx

Brystløft kombinert med protese

Brystløft kombinert med protese

Dersom formen på brystet er hengende og man ønsker et brystløft kan man velge om man ønsker brystløft med eller uten protese. Ved et vanlig brystløft vil brystet ha mye fylde i øvre pol i begynnelsen for deretter å flate ut og bli mer dråpeformet og naturlig over tid. Litt avhengig av hvilket resultat man ønsker så kan man legge inn en liten protese som gir fylde i øvre pol samtidig som man gjør brystløftet, som vil gi et rundere bryst over tid. 

Det er noen muligheter og begresninger og disse vurderingene gjøres ved konsultasjon. Gjenværende bryststørrelse og kvinnens ønske er viktige faktorer for å avgjøre om kombinasjonen er aktuell. Ved tvil gjøres først brystløft, og deretter innleggelse av protese.

Brystløft utføres på en lignende måte som brystreduksjon (se ovenfor), men er normalt mindre omfattende. Man fjerner vanligvis kun den overfladiske huden, løfter på brystvorten og former kjertel vevet. Arrene går rundt brystvorten eller rundt brystvorten og ned kun vertikalt, Således blir arrene mindre enn ved brystreduksjon.