fbpx

Brystforstørrelse med silikon proteser

Brystforstørrelse med silikon proteser

Brystforstørrelse er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene. Avhengig av utgangspunkt, form på brystet og kjertelvolum, og hva slags resultat eller “look” man ønsker er det en rekke forskjellige valg å ta stilling til. Størrelse på protesene, type implantat, rund eller dråpeformet, projeksjon, f.eks. medium plus eller high profile, over eller under muskel, om det skal gjøres løft eller ikke, og plassering av arr. Dette vil avhenge av hva slags utgangspunkt man har, vekt, kjertelvolum og form på brystet, kirurgens preferanser, samt hva slags resultat man ønsker seg. 

Noen vil ikke at andre skal se at man er operert og ha et så lite eller skjult arr som mulig og et naturlig resultat, mens andre kan ønske å gå opp, en, to eller tre kopp størrelser og få et rundere bryst. De fleste ønsker mer fyldig og sexy bryst, men hvor stor projeksjon og hvor iøyenfallende resultatet skal være varierer fra person til person. Mengde og form på brystkjertelvolum, hvor mye pinch eller overgang man vil ha over implantatet, hvor mye av volumet som skal være over og under brystvorte og bredde på overkropp, er blant faktorer kirurgen vurderer. På konsultasjonen får du prøve forskjellige størrelser og projeksjoner som f.eks. forskjell på anatomiske og runde, og moderat plus og high profile implantater. På konsultasjon kan man også vise før og etter bilder på operasjoner med forskjellige utgangspunkt og forskjellige valg av proteser. Man bruker også tid på å forstå hva pasienten ønsker, istedet for noen steder hvor pasienten heller får godta kirurgens preferanser  Mange trenger litt opplysninger om hva man kan forvente seg av smerter eller når et implantat dropper, og når man kan trene eller være borte fra jobb.

For å finne ut hva som passer for deg anbefaler vi at du bestiller en konsultasjon hos plastikkirurg som har mange års erfaring med plastikkirurgi på bryst og se hva som anbefales i din situasjon.

Ved operasjonen får du narkose og det settes i tillegg mye lokalbedøvelse som gjør at det blir mindre smerter. Det forberedes en lomme under brystkjertelen eller under brystmuskelen. En silikonprotese blir lagt inn av en størrelse og type som man har bestemt seg for før operasjonen. Arret går enten under brystet (mest vanlig), rundt brystvorten eller gjennom armhulen.

Estetisk Hudklinikk & Plastikkirurgi bruker både proteser fra Motiva, Mentor og Polytech. 

Alle protesene er av den høyeste standard i verden, men det er noen forskjeller mellom de. Mentor og Polytech har mikroteksturerte anerkjente implantater med god protesegaranti, mens Motiva har nano teksturering og også Ergonomix serien som oppfører seg mer som et bryst og har mykere og mer bevegelige egenskaper. Polytech har også B-lite serien for de som løper mye eller av andre grunner ønsker så lette proteser som mulig. Alle implantatene har meget lav grad av kapseldannelse, noen studier kan tyde på at Motiva er ledende på dette. Klinikken har kapselgaranti de første 5 år etter operasjon, dvs man får dekket gratis reoperasjon og protese om man får kapsel, da dette er særdeles sjeldent. Projeksjonene på implantatene er ulike men alle har såpass stort sortiment at man finner alltid flere implantater som er egnet. Hvor stor rolle implantatet har avhenger blant annet av hvilket plan man plasserer det i og hvor mye kjertelvev man har, samt hvilken følelse de har, og hvilken pris, da det er noe ulike priser. I de fleste tilfeller vil flere implantater være aktuelle og dette er noe man vil snakke med plastikkirurgen om på konsultasjon.