fbpx

Estetisk Hudklinikk & Plastikkirurgi

Sol og pigmentering - vi spør eksperten om råd

Sol og pigmentering – vi spør eksperten om råd

Tenk at høsten er her allerede og sommeren er forbi. Selv om vi ikke hadde verdens beste juli måned har vi fått mye sol i juni og august.

Sol, sommer og saltvann gjør mye med huden vår og med den anledning ville vi snakke litt med Kristin som er kosmetisk sykepleier her på klinikken og hva solskader kan gjøre med huden.

Bør man bruke solkrem i ansiktet nå i en høstmåned?

Jeg anbefaler å bruke solkrem hele året! UV strålene er like sterke på høsten. selv om det er overskyet, går UV strålene igjennom skylaget slik at huden kan bli skadet.

I tillegg er huden vår eksponert for andre typer ytre faktorer som er med på å skade cellene i huden vår som forurensing, synlig lys og HEV stråling . Huden vår er hele tiden utsatt for oksidering hvor frie radikaler bryter ned cellene huden. Derfor anbefales i tillegg å bruke antioksidanter (for eksempel Daily Power Defense og Skin Ceuticals CE Ferulic  som beskyttelse under solkremen for maksimal beskyttende effekt.

Hvordan behandler man pigmentflekker som har kommet under sommeren?

Dette avhenger helt av hva slags pigmenteringer man har og hvor dypt disse sitter. Anbefaler å sette opp en konsultasjon.

Forsvinner pigmentflekker for godt om man behandler dem?

Dette er veldig indviduelt og avhenger av hva slags pigmenteringer man har, alder, livsstil og soleksponering.

Hva slags produkter bør jeg bruke?

Hva slags produkter man bør bruke er individuelt fra person til person og hva slags hud man har, livsstil, alder. Derfor er det viktig med en konsultasjon for å kunne sette opp et personlig hudprogram.

Hva slags behandlinger passer nå i september?

Etter en sommer kan huden ofte føles tørr og ujevn. Fine behandlinger som jeg nå etter sommeren er Restylane skinbooster kombinert med kjemiske peelinger.

Hva innebærer et hudprogram?

Et hudprogram innebærer at jeg analyserer huden din setter opp et personlig tilpassede kremer til din hud.

Hva koster en konsultasjon med kosmetisk sykepleier?

En konsultasjon hos meg er gratis og tar ca 20 min og den kan du booke enkelt online på vår nettside.

Mer informasjon om alle behandlinger finner du her.