fbpx

Estetisk Hudklinikk & Plastikkirurgi

Armplastikk

Hudoverskudd på innsiden av armene (“grevinneheng”) er vanlig, og mange ønsker å få fettsuget og strammet opp overarmene. Flere opplever det som kosmetisk skjemmende og finner det vanskelig med å finne klær, f.eks. ønsker enkelte ikke gå i kortermet eller sommerkjole pga de opplever dette som ubehagelig.

Oftest er det en kombinasjon av overskudd av hud og fett. Det finnes flere metoder, og hva som er best i ethvert tilfelle bør avklares med kirurgen på konsultasjon. Ved mindre tilfeller av hudoverskudd kan det være nok å fettsuge overarmen huden vil trekke seg noe tilbake. Vi har også laser-lipo prosedyrer som også kan fettsuge og samtidig stramme opp huden. Dette er en mer skånsom teknikk og kan også utføres i lokalbedøvelse. Fett overskudd kan fjernes med vektnedgang og trening, eller fettsuging for de områdene som er resistente mot dette. Dersom det er mer hudoverskudd så vil ikke dette la seg ikke trene bort. Ved en armplastikk får man en lett narkose og etter å ha satt inn mye bedøvelse fjerner vi hudoverskuddet på innsiden av overarmen og samtidig strammer opp huden. 

Selve fettsugingen foretas gjennom små innstikningssteder som plasseres slik at de etterlater ubetydelige arr. Man syr med sting i flere lag som løser seg opp selv og etterlater en tynn stripe av et arr. Man skal bruke kompresjonstøy etterpå, døgnet rundt i 3 uker og 3 uker på dagtid. For å få et optimalt resultat, og for å unngå komplikasjoner, anbefales at du er så normalvektig som mulig.